غذاهای باکو
پلو، اولين غذاي آذري و از معروفترين غذاهاي باكو است كه بايد در سفرتان بخوريد. پلوي باكو كه آذريها به آن پيلو يا پيلاف هم ميگويند، بشقاب هيجانانگيزي است كه سه تقسيم اصلي دارد: برنج با زعفران، دارچين و ادويههاي معطر؛ گوشت گوسفند، گوساله يا جوجه سرخشده؛ و مخلوط سبزي ها و برخي مواقع آجيل و خشكبار. هر رستوراني البته ورژن پلوي ويژه خودش را دارد، ولي كل يك خاصيت مشترك دارند: به شيوه غير قابل مقاومتي، خوشمزهاند.
كباب و شيشيليك را همه ميشناسيم و يك جورهايي گل سرسبد غذاهاي باكو هستند؛ كوبيده، برگ، چنجه، جوجه و انواع ديگر كباب كه ما ايرانيها به آنها عشق ميورزيم، باكوييها در درست كردنش استادند و اصلا سخيف خودشان را دارند. كباب باكو آذربايجان را همراه نان لواش، پياز و ريحان سرو ميكنند؛ درست همان چيزي كه از كباب انتظار داريم!
دلمه و كوفته هم جزء غذاهاي باكو است كه آذريها در آن حرفهاي زيادي براي گفتن دارند. دلمههاي باكو با برگ مو، گوشت چرخكرده، برنج، نعنا و سبزيهاي ديگر درست ميشود. كوفته آذري هم تا حدودي شبيه كوفته تبريزي است: گوشت چرخشده گوسفند و برنج كه وسطش آلوي ترش ميگذارند. كوفتهها بعد از پخت سوپ خوشرنگ و خوشمزهاي ميدهند كه باكوييها در آن نان تليت ميكنند و مانند آبگوشت ميخورند.
آش ماست يا آش دوغ هم از محبوبترين غذاهاي آذربايجان است كه در زمستان خيلي پيرو دارد و در كافهها و دكههاي خياباني به عنوان محبوبترين غذاهاي باكو فروخته ميشود؛ مشابه چيزي كه در شهرهاي شمال غرب ايران مانند سرعين و اردبيل ميخوريم.
شيرينيهاي باكو
شكربورا و باقلواي آذري هم از محبوبترين شيرينيهاي باكو هستند كه به خصوص در جشنهاي نوروز كه گرد از مهمترين فستيوالهاي باكو است، به مقدار خيلي زياد پخته ميشوند. شكربورا با بادام، گردو يا فندق همراه شكر و عسل درست ميشوند. باقلوا هم از لايههاي باريك خمير، آجيل خردشده و عسل درست ميشود كه بعد از پخت به شكل لوزيهاي حقير برش ميدهند. شيرينيهاي آذري هميشه به اتفاق چاي سرو ميشوند كه نوشيدني دوست داشتني باكو است.
رستورانهاي باكو
رستوران كناره كنار تفريحگاه ساحلي جاي لوكس و شيكي است با طراحي داخلي فوقالعاده كه جان ميدهد براي يك شام حسابي و تست كردن غذاهاي باكو. پيشنهاد ميكنيم يكتا دو لغايت از كبابهاي محشر منو را حتما آزمون كنيد. رستوران ساحل در خيابان نفتچيلار پيمان دارد.
رستوران آواز در خيابان مسكو هم گزينه عالي ديگري براي چشيدن غذاهاي باكو است. ميتوانيد در فضاي مفتوح رستوران بنشينيد، موزيك زنده آذري يا جاز گوش كنيد، قليان بكشيد و از منوي ريشه دار غذاهاي آذربايجان خوشمزهترينها را برگزيدن كنيد.
براي يك تجربه اصيل و تمامعيار آذري به رستوران شيروانشاه برويد. رستوران ابهت با حياط دلباز پر از طاقهاي سنتي، ديوارهاي سنگي، راهروهاي قشنگ و فضاهاي خصوصي كه به محض ورود به آن حس ميكنيد وارد يك عمارت تاريخي آذري شدهايد. كاركنان رستوران فوقالعاده حرفهاي و سريعند و انگليسي هم خوب گفتگو ميكنند. اينجا جان ميدهد براي اينكه با دلمه و سبزي خوردن آغاز كنيد، با كوبيده و كباب دنده دلي از عزا درآوريد و پس هم در قوريهاي چيني و استكانهاي كمرباريك چاي بنوشيد. خيليها اينجا را بهترين رستوران باكو ميدانند.
ارسال دیدگاه